maanantai 12. lokakuuta 2015

Koulun alkua ja paljon treeniä

Eipäs ole nyt taas tullut kirjoiteltua kuukauteen kun on ollut niin paljon hommaa. Viime kuulta sen verran sanottavaa, että Briin näyttely jäi väliin rengasrikon takia. Harmittihan se, mutta minkäs tuolle mahtaa. Syyskuun lopussa alkoi myös niin pitkään haaveilemani koulu: eläintenkouluttajan opinnot! Yllätyin äärimmäisen positiivisesti jo ensimmäisenä päivänä, meillä on todella mukava ryhmä johon on päässyt sisään heti ja opinnot on älyttömän mielenkiintoisia.

 Ensimmäinen työssäoppimisjakso alkaakin jo parin viikon päästä. Mulla on jo puolet työtunneista varmoja kun sain 15h per viikko töitä Koirakoulu Kontaktista, loput 15h on ihan vähän vielä auki, mutta yksi paikka on jo kiikarissa ja siitä lisää myöhemmin, jos se onnistuu.

Tähän mennessä ollaan opiskeltu koulussa mm. eläinten hyvinvointia, koirien elekieltä ja rauhoittavia & uhkaavia signaaleita. Tehtäviäkin on ollut paljon ja mulla on tehtävien teko tällä hetkellä erittäin hyvällä mallilla kun on tekemättä enää 1/3 osa yhdestä tehtävästä jonka palautuskin on vasta marraskuun lopussa. Huomenna olisi ryhmätehtävät esitelmää koulussa ja muiden esitelmien kuuntelemista. Piti tehdä ryhmätehtävä eläinten hyvinvoinnista rajaten aihealue johonkin tiettyyn asiaan ja oli kiva tehtävä kyllä.

Kouluun piti valita myös jokin projektieläin ja tällä hetkellä ainakin alkuun mun projektieläimenä toimii Orion. Orionin valitsin projektieläimeksi lähinnä sen takia, että sen kanssa on kiva treenata ja vielä jonkun verran joudutaan harjoittelemaan normaalia elämistä lähinnä äänenkäytön ja rauhoittumisen osalta. Se on parantunut ihan huisisti, mutta vielä joissain asioissa käyttää liikaa ääntään ja kiihtyy liikaa, mutta pikkuhiljaa se siitä saadaan täysin yhteiskuntakelpoiseksi. :)

No mutta sitten treeneihin! On tullu treenattua paljon tässä kuluneen kuukauden aikana. Eniten Orionin ja Briin kanssa, mutta Rasmuskin on päässyt agitreeneihin. Briin kanssa alkaa tokossa päästä tekemään jo pitempää seuruupätkää ilman, että se jätättää ja kontakti tuolla pysyy kyllä todella mukavasti. Agilityssa ollaan Briin kanssa tehty vähän jo pitempää hyppy- ja putkirataa sekä tehtiin puomia vähän niin, että se innostui siitä älyttömästi ja mun miettiessä miten ohjaan jonkun kohdan niin Bri vetäs yksinään onnessaan puomille niin, että jouduin mennä kattomaan, että se tulee nätisti alas.. Hassu pentu.

Bri 8,5kk

Orionin kanssa on tullut treenittyä EVL:n ohjattua noutoa ja alkaa sujumaan varsin mallikelpoisesti pikkuhiljaa, vähän on vielä hakusessa suunnat alkuun, mutta hyvin korjaa aina. Päästiin myös ruutua tekemään vihdoin kun olin kaverilla käymässä Kuopiossa ja vähän sain muistutella sitä mieleen namialustan ja herkun kanssa. Ruudun kanssa on vielä aika paljon töitä, mutta eiköhän sekin ala siitä sujumaan kun päästäisiin sitä enemmän treenaamaan.Voittajan kaukoja tuli hienosäädettyä ja nyt alkoi nousemaan todella mukavan näköisesti maahan - seiso kohdassa ilman, että liikutti yhtäkään jalkaan. Maahan - seiso kohtaa pitää vielä treeniä vähän. Liikkeestä istumista ollaan myös treenailtu aika paljon ja alkoi eilen sujumaan jo kivasti sekin.Orion pääsi eilen myös tekemään elämänsä ensimmäisen jäljen! On yritetty joskus aiemmin kokeilla sille jälkeä, mutta se on häslännyt liikaa eikä ole lähtenyt jäljelle, mutta nyt oli aivan eri meininki jätkällä. Otti hajun jo pitkältä ja alkoi kunnolla vetämään kohti jälkeä ja teki kyllä sellasella innolla ja tarkkuudella, että taitava! Jälkeä siis tullaan jatkamaan tästä lähtien joka viikko.Agilityssa ollaan Orionin kanssa treenattu joka kerta irtoamista. Se on aika pahasti kiinni mussa tokotaustansa takia, mutta kyllä se viime agitreeneissä tiistaina alkoi jo väläytellä todella mukavaa pätkää. Kunhan itte vaan oppis juoksemaan tarpeeks nopeesti niin pysyis koiran mukana.

Rasmus on hömpötellyt vähän temppuja ja tokoja sekä kävi viikko sitten treenailemassa agilitya hallilla. Viimekertainen agility kerta meni todella mukavasti. Treenailtiin ekana A-estettä ja alastuloa kun se aina vaan roiskii menemään miettimättä yhtään. Samaten otettiin pujottelua niin, että lähetin vähän kauempaa kuin normaalisti ja alkaa sujumaan ihan kivasti. Sen lisäksi otettiin pientä hyppy- ja putkirataa sekä lisättiin viimeiseen rataan vielä pujottelu ja sekin sujui varsin passelisti.

Lisään tähän loppuun videot Rasmuksen, Orionin ja Briin radoista viime viikkoisista agilitytreeneistä:

Orionin rata


Briin rata


Rasmuksen rata

Olen myös treenannut Briille pikkupennusta lähtien vahvaa saalisviettiä ja tällä hetkellä sen saalisvietti alkaa olemaan älyttömän kiva. Tässä on videota Briin leikkimisestä:Yritän päivitellä blogia seuraavan kerran hetikun on jotain kirjoitettavaa. Palaillaan siis toivottavasti viikon parin päästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti